18 квітня 2024 року
37400, Полтавська обл., Лубенський р-н, м. Гребінка, пров. Олексія Припутня, буд. 1, e-mail: 13956272@mail.gov.ua
Головне меню
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні:
візитів всього: 171629
Ми в соціальних мережах
Кол-центр АТ "Полтаваобленерго"
Корисні посилання
Запобігання домашньому насильству
Актуальні гранти
Свята та події
Українське ділове мовлення. Календар свят
Пошук по сайту
 
Новини
20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 серпня 2021 року

Шановна громадо!

 

Сьогодні День пам'яті Героїв, які загинули за волю України. Молитвою, добрим словом, згадайте Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє.

День пам’яті захисників України відзначають саме 29 серпня, оскільки цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.

Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну Вони назавжди залишаться в нашій пам’яті та в наших серцях! Ми завжди пам'ятатимемо Українських воїнів, які за майбутнє нашої держави, за майбутнє наших дітей віддали найдорожче — своє життя. Пам’ятаємо і шануємо Героїв!

Слава Україні! Героям Слава!

 

З повагою

міський голова                                                                 Віталій Колісніченко

28 серпня 2021 року

27 серпня 2021 року відбулось виїзне засідання президії Полтавської обласної ради ветеранів, в якому взяли участь Гребінківський міський голова Віталій Колісніченко, голова Драбівської селищної ради Світлана Орел, голова президії обласної ветеранської організації та члени президії, а також голови ветеранських організацій територіальних громад. Мета засідання – обговорення передового досвіду роботи ветеранської організації Гребінківської територіальної громади з питань взаємодії з органами місцевого самоврядування, патріотичного виховання молоді та підростаючого покоління. 

28 серпня 2021 року

Міський голова Віталій Колісніченко та начальник відділу міської ради Андрій Зінченко взяли участь у забігу пам'яті «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ».

Акція «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – це можливість пробігти дистанцію за захисників, які загинули в АТО/ООС, подякувати та підтримати родини героїв, об’єднати ветеранів та діючих військовослужбовців, волонтерів, молодь та всіх небайдужих українців навколо цінностей державності, незалежності, вшанування пам’яті героїв. Кожен учасник має змогу пробігти обрану ним дистанцію у 2, 5 або 10 кілометрів із закріпленим на футболці ім’ям знайомого або незнайомого воїна, який віддав життя за Україну. Захід традиційно відбувається напередодні Дня пам’яті захисників України 29 серпня. 

27 серпня 2021 року

Організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей є одним із головних завдань в Гребінківській міській територіальній громаді, де наразі триває оздоровча кампанія 2021 року.

 У першочерговому порядку послуги з оздоровлення та відпочинку надаються дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти, батьки яких загинули в АТО або беруть участь в антитерористичній операції, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, інші пільгові категорії.

26 серпня 2021 року

Гребінківська філія АТ "Полтаваобленерго" повідомляє про планові відключення електроенергії в період з 6 по 10 вересня 2021 року (переглянути графік відключень).

25 серпня 2021 року

Готівка в національній та іноземній валютах можуть бути задекларовані в одноразовій (спеціальної) добровільній декларації у разі розміщення їх  на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України.

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що відповідно до п.п. «г» п. 5 підрозділу 9 прим. 4 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – Кодекс) об'єктами декларування не можуть бути, зокрема кошти в національній та іноземній валютах, які на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації перебувають у готівковій формі. 

25 серпня 2021 року

У Німеччині з 23 серпня запроваджують обов'язкове тестування для не вакцинованих від коронавірусу людей для відвідування різних закладів та заходів, що проходять у закритих приміщеннях.

Відповідне рішення ухвалили прем'єр-міністри німецьких земель та канцлерка ФРН Ангела Меркель під час відеоконференції, передає Укрінформ із посиланням на DW.

З 23 серпня всі особи, які не вакциновані повністю або ж не перехворіли на COVID-19 в останні шість місяців, мають надати або швидкий тест на антиген, термін дії якого становить 24 години, або ж ПЛР-тест, зроблений щонайбільше 48 годин тому. Це правило не поширюється на дітей до 6 років та школярів.

25 серпня 2021 року

19.08.2021 року, напередодні 30-річчя незалежності України  Лубенським районним сектором №1(Гребінківським РС) філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області за сприянням КНП «Гребінківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Гребінківської міської ради Полтавської області проведено захід на тему: «ДОВІРА СУСПІЛЬСТВА – ЧЕРЕЗ РОЗУМІННЯ СУТІ ПРОБАЦІЇ». Учасниками стали запрошені представники державних установ: міського центру соціальних служб, служби у справах дітей, територіального центру соціального обслуговування, центру первинної медико-санітарної допомоги, центру зайнятості, бюро правової допомоги , сектору поліцейської діяльності та волонтер пробації.

Начальником районного сектору Ларисою Туманевич презентовано підсумки роботи філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області за I-ше півріччя 2021 року. Та додатково надано інформацію про діяльність районного сектору. Наголошено на важливості  ефективної співпраці з представниками  усіх  присутніх установ та відзначено професіоналізм волонтера пробації, який, маючи психологічну освіту, надає кваліфіковану   консультативну допомогу суб’єктам пробації.

25 серпня 2021 року

«Ти у мене єдина» - гасло цьогорічного святкування найголовнішого національного свята нашої держави-30-ої річниці незалежності України!

В парку Гребінківського міського будинку культури розважально-ігровою програмою «Всі ми діти України» та «Фарби шоу» від студії MAXIMUM розпочалося свято для дітлахів.

Під час урочистостей гребінківці разом об’єдналися у виконанні Гімну нашої Батьківщини, на вшанування вікових традицій наших дідів та прадідів, усвідомлюючи роль символів нашої держави – ознак її суверенітету та незалежності.

З вітальним словом до жителів громади звернувся міський голова Віталій Колісніченко, який зазначив, що запорукою подальшого успішного державотворення є громадська злагода, об`єднання усіх громадян України у спільному прагненні – зміцнити силу і славу своєї Вітчизни, відбудувати міцний та заможний український дім, у якому щасливо будемо жити ми, наші діти та онуки. 

24 серпня 2021 року

Шановна громадо Гребінківщини!

 

Сьогодні ми відзначаємо 30-ту річницю з Дня проголошення України суверенною і незалежною, демократичною, соціально-правовою державою, бо саме у цьому святі головний зміст одвічної мрії українців до волі, самостійності, самоствердження, національного відродження, побудови демократичного суспільства, розвитку своєї культури, виховання молодого покоління в дусі українських традицій та поваги до славетної минувшини. Це свято символізує міць і велич, національне єднання і спільну відповідальність за сьогодення і майбутнє українського народу. Тож нехай не вичерпується джерело вашої віри, надії і любові до рідної землі. Адже незалежність – це найвища цінність кожної нації, а прапор, що вільно майорить – символ державності та свободи. Душею та символом звитяг українського народу, його змагань за незалежну, самостійну державу є Державний Гімн, який зігріває серця людей та звучить сьогодні могутньо й гордо — як символ невмирущої сили народу, котрий обрав шлях свободи і незалежності.

На сході продовжуються запеклі бої за свободу, єдність, демократію та право українців творити своє майбутнє. Кращі сини нашої країни щодня віддають життя за мир та спокій на рідній землі.

Ми є свідками подій, що мають великий вплив на майбутнє Батьківщини, вони загартовують дух патріотизму українців, плекають їх любов до рідної землі, виховують повагу до своєї країни, її прапора та незалежності.

Дорогі земляки! Від щирого серця бажаю всім міцного здоров’я, добра та достатку, щедрої долі та наснаги. Зичу кожній родині благополуччя і процвітання, здійснення мрій та сподівань. Нехай у Ваших домівках панує спокій та взаєморозуміння.

Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою

міський голова                                                                                     Віталій Колісніченко

23 серпня 2021 року

Сьогодні на площі перед міським будинком культури відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України. Міський голова Віталій Колісніченко привітав присутніх зі святом та побажав миру, добробуту,  щасливого життя в незалежній Україні. Право підняти державний прапор було надано золотим медалістам Гребінківської гімназії та Майорщинської ЗОШ I-III ст. Калайтан Лілії та Волосацькому Олегу.

Не забуваємо земляків, які поклали своє життя за Незалежність України. Після урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора України поклали квіти до могил В'ячеслава Лисенка, Євгена Лукаша, Андрія Черненка. Вічна слава героям!

23 серпня 2021 року

Шановні  земляки!

 

Від щирого серця вітаю вас з Днем Державного Прапора України!

Державний прапор - символ єдності, сили, свободи та честі. Повага до прапора - це повага до своєї історії, культури і традицій. Під жовто-блакитним прапором український народ утвердив споконвічну мрію багатьох поколінь про державність, соборність та самостійність. Ми бережемо та шануємо його як найвищу національну святиню.

В цей святковий день бажаю вам міцного здоров'я, благополуччя та нових звершень! Нехай завжди у ваших серцях живе почуття гордості за нашу Батьківщину!

Зі святом!

 

З повагою

міський голова                                                                                      Віталій Колісніченко

20 серпня 2021 року

Міністерство охорони здоров’я розробляє стимули для сімейних лікарів активніше вакцинувати пацієнтів від COVID-19, зокрема, розглядається можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку за досягнення високих результатів охоплення серед підопічних.

“Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано понад 80%, йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 року. Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів”, - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

19 серпня 2021 року

Сьогодні аматори сцени Гребінківської міської територіальної громади взяли участь у обласному огляді-конкурсі фольклорних ансамблів, народних музик, гармоністів та бандуристів «Чиста криниця» на Національному Сорочинському ярмарку в селі Великі Сорочинці і, як завджи, в рядах переможців:

ансамбль народної пісні та побутового танцю «Коралі» Рудківського сільського будинку культури солістка Світлана Буць (керівник Галина Сінчук) – Диплом ІІ ступеня...

19 серпня 2021 року

Державна податкова служба реалізує проєкт по взаємодії з територіальними громадами для покращення адміністрування місцевих податків і збільшення надходжень до місцевих бюджетів (бюджетів громад). 

Щодо взаємодії органів місцевого самоврядування з податковими органами йшла мова під час робочої зустрічі міського голови Віталія Колісніченка, начальників відділів виконавчого комітету міської ради з начальником Гребінківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області Олександром Шарапкою.

19 серпня 2021 року

Вакцинація від коронавірусу запобігає смертності у 9 з 10 пацієнтів, знижуючи рівень випадків, які потребують інтенсивної терапії.

Про це розповів голова департаменту охорони здоров'я провінції Стамбул професор Кемаль Мемішоглу, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

«Вакцинація значно знижує кількість пацієнтів, що потребують інтенсивної терапії, та рівень смертності. Вакцина запобігає смерті приблизно 9 із 10 пацієнтів», - повідомив Кемаль Мемішоглу.

18 серпня 2021 року

Гребінківська філія АТ "Полтаваобленерго" повідомляє про планові відключення електроенергії в період з 30 серпня по 3 вересня 2021 року (переглянути графік відключень).

18 серпня 2021 року

11 серпня 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №842 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою уточнено умови призначення житлової субсидії.

Відомо, що житлова субсидія не призначається у разі здійснення купівлі квартири на суму, що перевищує 50 тис. грн. Чи має право громадянин на субсидію, якщо він продав власну квартиру та придбав нову за вилучені від продажу кошти?

За загальним правилом житлова субсидія не призначається, зокрема, якщо будь-хто із складу домогосподарства або членів їх сімей протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії (призначенням без звернення) здійснив на суму, яка перевищує 50 тис. гривень купівлю, зокрема, нерухомого майна.

18 серпня 2021 року

Держава гарантує другу дозу вакцини проти коронавірусу. Важливо пам'ятати, що другу дозу обраної вакцини потрібно вводити в організм через деякий час. Про це повідомили на сайті Вакцинація проти COVID-19.

Людину вважають повністю вакцинованою тільки після введення другої дози вакцини для кількадозних вакцин – саме ними вакцинують в Україні.

Кожна вакцина має конкретний час, коли можна розпочинати повторне щеплення. Зокрема:

Comirnaty/Pfizer-BioNTech - 21 день;

CoronaVac/Sinovac Biotech - 28 днів;

Oxford/AstraZeneca - 12 тижнів.

18 серпня 2021 року

Гребінківський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гребінківської міської ради повідомляє, що при відділенні  соціальної допомоги вдома територіального центру впроваджено послугу «Соціального таксі» для осіб з інвалідністю  та осіб похилого віку з порушенням опорно - рухового апарату, які втратили рухову активність, пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків. Перевезення громадян здійснюється з метою вирішення їх соціальних проблем, проведення оздоровчих заходів за їх місцем проживання.

Це пасажирський мікроавтобус ”газель”. Автомобіль обладнаний підіймачем і розрахований на людей, що пересуваються на інвалідних візках.

17 серпня 2021 року

На виконання Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин на 2021 рік у ІІ декаді вересня на території Гребінківської  міської ТГ буде проведено пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Під час кампанії буде розповсюджена спеціальна антирабічна вакцина за таким принципом: обробляється весь ареал проживання лисиць, крім населених пунктів і водних плес; принади розповсюджуються рівномірно в межах визначеної території. Розповсюдження вакцини відбувається за допомогою авіатранспорту. Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання принад з вакциною. Систематичне проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин про сказу знизить, а в подальшому- звільнить територію України від сказу.

17 серпня 2021 року

Рішення про змішування вакцин від COVID-19 прийматиме виключно лікар, який направляє людину на вакцинацію, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Основна рекомендація полягала в тому, що, по суті, дозволяється змішування вакцин, але при дотриманні алгоритму. Змішування тієї чи іншої вакцини - це не вибір пацієнта, це виключно рішення лікаря, який направляє на вакцинацію", - сказав він в інтерв'ю виданню "Українська правда".

За словами Кузіна, лікар може прийняти таке рішення лише у декількох випадках: - якщо після першої дози у пацієнта була важка побічна реакція; - через гуманітарні проблеми. Наприклад, якщо людина за кордоном отримала перше щеплення Moderna і, повернувшись до України, не має можливості зробити щеплення їй вдруге.

16 серпня 2021 року

11 cерпня 2021 року Гребінківським міським центром соціальних служб спільно з фахівцем Лубенського районного сектору №1 ( Гребінківський РС) філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області проведено захід на тему « Твоє життя починається з тебе ». Мета заходу - спонукати суб’єктів пробації до конструктивного вирішення складних життєвих ситуацій , не вступаючи в конфлікт з законом.

Учасники ознайомлені з необхідними складовими для успішного керування своїм життям та визначено необхідність використання здобутих знань на практиці. Фахівці акцентувала увагу на позитивних якостях особистості та самоаналізу.З метою усвідомлення власних цінностей в різних сферах життя та побудові просоціальних орієнтирів кожен присутній суб’єкт пробації виконав вправу «Сфери життя».

16 серпня 2021 року

Особи  з онкологічними хворобами важко переносять COVID-19, тому їм рекомендується в першу чергу  зробити щеплення проти коронавірусної інфекції.

Національна група експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ) дійшла висновку, що для  щеплення онкохворих можна використати будь-яку з наявних в Україні вакцин проти COVID-19. 

За бажанням, та з метою уникнення ризиків зараження, разом з онкохворими можуть вакцинуватися і їхні рідні та люди, які проживають з ними або доглядають за ними.

Терапія, яку проходять онкохворі, може вплинути на ефективність вакцинації, тому НТГЕІ розробив такі рекомендації, які набудуть чинності після внесення відповідних змін до наказу МОЗ України...

14 серпня 2021 року

Однак, існує ймовірність того, що ви отримаєте першу дозу вакцини вже інфікованим, коли симптоми хвороби ще не розвинулись.

Або ж інфікуєтесь та захворієте після проведення вакцинації.

Нагадуємо, що організм після щеплення напрацьовує імунітет щонайменше три тижні. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням.

13 серпня 2021 року

Пандемія корнанавірусу – змінила світ, звичне життя, забрала життя мільйонів… Вже майже 2 роки весть світ бореться із вбивчим вірусом, а натомість з’являється все більше і більше нових штампів недуги. Великий прогрес у боротьбі з ковідом – стало створення вакцини від недуги. В Україні вакцинувати розпочали ще в лютому. Однак досі чимало жителів вірять у поширені міфи про вакцинацію. Дізнайтеся всю правду про вакцини, якими щеплюють українців, переглянувши інфографіку.

12 серпня 2021 року

Це український документ про зроблені щеплення, який відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Таке свідоцтво можна отримати лише в паперовому форматі українською, англійською мовами. Видається в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я. Можна використати для перетину державних кордонів відповідно до міжнародних медико-санітарних правил. Наразі МОЗ та партнери розробляють цифрові документи для підтвердження вакцинації, які діятимуть в Україні та будуть синхронізовані з міжнародними вимогами.  Важливо! Якщо ви плануєте подорож, перевірте умови в'їзду країни на tripadvisor.mfa.gov.ua.

11 серпня 2021 року

З ініціативи Президента України Володимира Зеленського, з метою підтримки багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року такі сім'ї отримають одноразову виплату по 2000 гривень на кожну дитину. Відповідне рішення прийнято Кабінетом Міністрів України 4 серпня 2021 року.

Одноразову допомогу буде виплачено багатодітним сім'ям, які станом на 1 серпня 2021 року є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Допомога надається на кожну дитину, яка станом на 1 серпня 2021 року має вік 6-18 років (включно).  Для отримання одноразової грошової допомоги подавати будь-які додаткові документи не потрібно. Весь об'єм роботи буде проведено без залучення одержувачів державних соціальних допомог за наявними в управліннях соціального захисту населення документами.

11 серпня 2021 року

Гребінківська філія АТ "Полтаваобленерго" повідомляє про планові відключення електроенергії в період з 25 по 27 серпня 2021 року (переглянути графік відключень).

11 серпня 2021 року

Якщо в мене вже був COVID-19 і я одужав/ла, чи потрібно мені вакцинуватися

Так. Зважаючи на серйозні ризики для здоров’я і те, що можна повторно заразитися COVID-19, потрібно вакцинуватися, навіть якщо ви перехворіли. Наразі достеменно невідомо, наскільки довго зберігається набутий імунітет. Вакцинація — надійний захист від COVID-19.

За інформацією vaccination.covid19.gov.ua

10 серпня 2021 року

Україна найближчим часом буде змушена впроваджувати обмеження для невакцинованих громадян, повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький (фракція "Слуга народу").

"Україна буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. МОЗ вже анонсував, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працювати будуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів (на даний час щеплена лише половина педагогів від загальної кількості). На мою думку, аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель", - написав він у Facebook.

9 серпня 2021 року

За І півріччя 2021 року по Програмах соціального захисту виплачено матеріальних допомог на загальну суму 577 тис. грн. 

Всі звернення розглянула комісія з питань розгляду заяв щодо призначення матеріальних допомог. Відповідно до рішення комісії надано матеріальних допомог на лікування та вирішення соціально-побутових питань 119 жителям Гребінківської міської ТГ на суму 181 тис. 800 грн.

Допомогу на поховання осіб, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні виплачено в сумі 26 тис. 400 грн. 

9 серпня 2021 року

8 серпня відбувся заключний концерт творчих колективів і виконавців, майстрів народного мистецтва закладів культури Гребінківської територіальної громади в рамках обласного огляду-конкурсу народної творчості "В своїй хаті своя й правда, і сила і воля", присвячений 30-й річниці Незалежності України.

9 серпня 2021 року

Вакцинація – це не операція. За кордоном під час деяких щеплень навіть не передбачена участь лікаря. Тому до вакцинації від коронавірусу якось особливо готуватися не потрібно.

Якщо людина не відчуває розладів стану здоров’я, вона може йти вакцинуватися. Жодних аналізів не треба здавати, ніякої клізми не треба робити, немає ніякої дієти, якої необхідно притримуватись до, після чи під час вакцинації. Людина веде абсолютно звиклий для неї спосіб життя.

9 серпня 2021 року

Практичні питання застосування РРО та ПРРО під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Лубенський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Полтавській області інформує.

Днями за участі начальника Лубенської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області Олександра Коломійця відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Практичні питання застосування РРО та ПРРО». 

7 серпня 2021 року

ВІЛ - це вірус, що вражає і поступово знищує клітини імунної системи людини, що робить їх більш сприйнятливими до інфекцій.

Саме тому вакцинуватися ВІЛ-позитивним не просто можна, а необхідно.

Коли людина отримує вакцину, її імунна система виробляє антитіла, а також клітини, що здатні боротися зі збудниками, формується імунна пам'ять щоб у майбутньому захистити організм від інфекції.

ВІЛ може послабити імунну систему і ускладнити боротьбу з інфекціями. Тому людям, які живуть з ВІЛ, рекомендовано вакцинуватися не лише тими щепленнями, що включені до обов’язкового календаря щеплень, а й також мати додаткові щеплення.

5 серпня 2021 року

Гребінківський район газопостачання АТ”Лубнигаз” доводить до Вашого відому, що з 9-00 год. 09.08.2021 року до 16-30 год. 13.08.2021 року буде припинено газопостачання с.Кулаженці у зв’язку з технологічним ремонтом підвідного газопроводу до цього села та газопроводів-вводів до житлових будинків і перевіркою на герметичність всіх газових лічильників із зняттям їх до лабораторії в АТ “Лубнигаз”.

Відновлення газопостачання буде проведено після виконання всіх запланованих робіт.

5 серпня 2021 року

Про це на сторінці «Фейсбук» повідомляє Державний експертний центр.

"Станом на 26.07.2021 в Україні введено майже 4,7 мільйона доз вакцин. А саме: 499720 Covishield, 1484196 CoronaVac,1715780 Comirnaty та 964083 AstraZeneca. Відповідно до оновлених даних, ризик серйозних побічних явищ після вакцинації всіма зареєстрованими в Україні вакцинами залишається рідкісним - менше 1%", - йдеться у повідомленні.

4 серпня 2021 року

У зв’язку з необхідністю проведення ремонтних робіт на ГРС Гребінка Лубенським ЛВУМГ, доводимо до Вашого відому, що 10.08.21 року з 08.00год. до 15.00 год. буде припинено газопостачання м.Гребінка та сіл ОТГ :Корніївка, Березівка, Горби, Рудка, Овсюки, Покровщина,Загребелля, Сл.-Петрівка, Оржиця, Тополеве, Почаївка, Олександрівка, Високе, Сімаки, Сотницьке, Польове, Світанок, Відрадне, Бесідівщина, Новоселівка.

Включення газу буде проведено без попередження.

4 серпня 2021 року

Чи потрібно вводити третю дозу вакцини від коронавірусу, що про це кажуть учені та ВООЗ? Спробуємо розібратися.

Нові більш агресивні штами коронавірусу змушують учених і медиків шукати способи, як посилити ефект від вакцинації. Серед варіантів, які вже використовують – збільшення проміжку між першою і другою дозою, а також комбінування різних препаратів. Крім того, обговорюється (а деякі країни вже взяли на озброєння) введення бустерної дози вакцини. 

4 серпня 2021 року

Гребінківська філія АТ "Полтаваобленерго" повідомляє про планові відключення електроенергії в період з 16 по 22 серпня 2021 року (переглянути графік відключень).

3 серпня 2021 року

Майбутнє пандемії визначиться у найближчі місяці, але вже зараз учені бачать привід для оптимізму – тривалий імунітет до ковіду

Вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні прискорилася і перше щеплення вже отримали 3,1 млн людей, а повністю вакцинувалися – 1,7 мільйонів. У планах МОЗу – вийти на показник 10 мільйонів щеплень до кінця літа. Чи вдасться за один місяць зробити вдвічі більше уколів вакцини проти ковіду, ніж за останні п’ять разом узяті, покаже час. Але і тих, хто вже вакцинувався однією чи двома дозами (а це 11,6% населення), і тих, хто збирається це робити, наразі найбільше хвилює інше питання – як довго вони будуть захищені і наскільки ефективно?

2 серпня 2021 року

Стоїть Гребінка у вінку ланів пшеничних,

І стрічка – Оржиця - в косі.  Місто моє юне і величне,

сьогодні розквітаєш ти в своїй красі!

З самого ранку 1 серпня в парку міського будинку культури вже було гамірно, адже Гребінка святкувала свій 126-й день народження! Протягом дня містяни та гості змогли відвідати святковий ярмарок, найменші члени громади весело провели час на батутах, каруселях, дитячих атракціонах. Несподіванкою для гребінківців став імпровізований музей просто неба,  який з цікавістю відвідали всі охочі. Біля автентичних експонатів було зроблено величезна кількість фотокадрів, щоб зупинити мить літа, краси і свята.  А ще майстер-класи, розважально-ігрова програма для дітей та молоді.

2 серпня 2021 року

Після двох доз вакцини від коронавірусу можна отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію у свого сімейного лікаря. З цим свідоцтвом ви можете поїхати за кордон і, при цьому, не здавати негативний ПЛР чи антиген-тест. Однак українське свідоцтво про вакцинацію визнають лише декілька країн. ZAXID.NET склав перелік країн, які впускають українських туристів, та за яких умов.

2 серпня 2021 року

Вакцинація – це єдиний ефективний спосіб подолання пандемії COVID-19. Стратегічна мета, яку ставить Міністерство охорони здоров’я, – сформувати в українців колективний імунітет до смертельно небезпечної хвороби. А з цією метою потрібно, аби щонайменше 70% дорослого населення імунізувалися.

Сьогодні як в Україні, так і у світі існує недовіра до вакцин проти COVID-19. Це попри те, що в історії сучасної медицини та фармацевтичних розробок ще не було настільки прискіпливої  уваги до окремого лікарського препарату, як до цих вакцин.

Одна з причин такої недовіри – поширення неправдивої інформації щодо вакцинації. У цьому розділі ви знайдете найпоширеніші фейки на цю тему та дізнаєтеся, чому не варто їм вірити.

1 серпня 2021 року

На гостинній, щедрій Мар’янівській землі щорічно проводиться відкритий фестиваль-конкурс «На гостини до Гребінки», який згуртовує майстрів, митців та поціновувачів творчості Євгена Гребінки з різних куточків України, збирає велику кількість гостей, туристів та місцевих жителів. Не стало виключенням і цьогорічне святкування, гостинно та радісно вітала Мар’янівка своїх гостей!

Фестиваль розпочався урочистою ходою та покладанням квітів до могили відомого земляка, поета-байкаря Євгена Гребінки за участю міського голови Віталія Колісніченка, та гостей фестивалю.

1 серпня 2021 року

І знову на поріг завітав серпень, тож маємо гарну нагоду усією громадою відзначити разом 126-ту річницю нашого славетного міста. Донедавна це свято співпадало з днем залізничника. Значний внесок в розвиток нашого міста внесли і вносять підприємства залізничного вузла. Тому і називаємо наше місто – містом залізничників, містом поета, містом привітних і добрих людей.

День міста – свято нашого спільного дому, свято всіх, для кого Гребінка стала долею: хто народився і виріс у Гребінці, хто приїхав і залишився тут назавжди жити і працювати, продовжувати свій рід та звеличувати Гребінчин край повсякденною працею, творчими здобутками.

У ці дні кожен з нас відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує усіх, кому дороге місто, його вулиці, будівлі, сквери, парки, його минуле і сьогодення.

Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив його славетну історію, збагачував традиції, розбудовував, боронив від ворога. І сьогодні наші земляки продовжують захищати цілісність і незалежність України на сході нашої держави. Дякуємо їм за мужність, патріотизм, незламність духу, за можливість провести свято. Бажаємо їм, як найшвидше живими і здоровими повернутися до рідних домівок.

Ми хочемо бачити наше місто та сільські населені пункти нашої громади чистими, охайними та квітучими, щоб кожна вулиця, кожен провулок, навіть у найвіддаленіших куточках були вночі освітленими і безпечними. Задля цього міською радою прийняті ряд Програм, направлених на покращення благоустрою населених пунктів громади, підтримки житлово-комунального господарства, організації громадських робіт. Вдячний всім керівникам та трудовим колективам підприємств, установ, організацій, приватним підприємцям, фермерам, жителям громади, які завжди приймають активну участь у проведенні заходів з благоустрою. Значна частина робіт з благоустрою, як завжди, здійснюється комунальним підприємством «Гребінківський комбінат комунальних підприємств». Вдячні за постійну допомогу по благоустрою міста та сіл громади також керівникам сільськогосподарських підприємств, старостам, місцевим мешканцям.

Шановні гребінківці та гості нашого міста, нашої громади! Гребінка славиться на всю країну, завдяки працьовитим і талановитим людям, які тут народилися, живуть та своєю працею, здобутками возвеличують рідний край.

Вітаю вас з Днем міста! Бажаю всім міцного здоров’я, мирного неба, добра, благополуччя в родинах і в нашому спільному домі, взаєморозуміння. І пам’ятайте, що тільки разом ми зможемо навести лад у нашому місті, в нашій громаді зробити наш спільний дім затишним і привітним.

 

З повагою

міський голова                                                                                      В. Колісніченко


Анонси подій
16 квітня 2024 року

Згідно з розпорядженням міського голови № 406  від 16 квітня 2024 року, 30 квітня 2024 року о 1000 годині в приміщенні Гребінківської міської ради (пров. Олексія Припутня, 1) відбудеться засідання 42-ї сесії Гребінківської міської ради восьмого скликання.

Актуально
16 квітня 2024 року

Інформаційна довідка до проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію Березівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів  Гребінківської міської ради та Рудківської гімназії Гребінківської міської ради».

16 квітня 2024 року

Інформаційне повідомлення про проведення громадських обговорень проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію Березівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Гребінківської міської ради та Рудківської гімназії Гребінківської міської ради».

Тарифи з 01.05.2024 року КП «Гребінківський комбінат комунальних підприємств» на управління та обслуговування багатоквартирних будинків у м. Гребінка...

Для ознайомлення пропонуються проект Стратегії розвитку Гребінківської міської територіальної громади до 2030 року, проект Плану реалізації стратегії, Профіль територіальної громади та документи щодо стратегічної екологічної оцінки...

Графік зустрічей представників Гребінківської міської ради та КП «КПП Гребінківський» з мешканцями багатоквартирних будинків м. Гребінка з приводу призначення управителя багатоквартирного будинку, його тарифу за надання послуг та запровадження роздільної системи збирання побутових відходів.

1 березня 2024 року

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та  звіту про стратегічну екологічну оцінку «Стратегія розвитку Гребінківської міської територіальної громади на період до 2030 року».

Запрошуємо до Робочої групи з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Гребінківської міської територіальної громади.

20 лютого 2024 року

Виконавчий комітет Гребінківської міської ради оголошує конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків.

9 лютого 2024 року

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки від 09.02.2024 р.

Про встановлення комунальному підприємству «Мар’янівське, 1» тарифу на послугу водопостачання.

Типові договори про надання послуги з управління багатоквартирним будинком (за адресами).

Додаткове інформаційне повідомлення про проведення громадських слухань в рамках громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту містобудівної документації «Детальний план території земельної ділянки площею 24,3251 га, кадастровий номер земельної ділянки 532088900:00:003:1161 для нового будівництва відділення приймання, доробки та відвантаження зерна за межами населених пунктів (поблизу села Слободо-Петрівка) Гребінківської міської територіальної громади Лубенського району Полтавської області».

Для громадських слухань надається проєкт “Внесення змін до Детального плану території, обмеженої провулком Пирятинським та залізничними коліями в м. Гребінка Полтавської області”.

До відома платників податків!

Відповідно до Закону України від 16 січня 2020 № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» на території Гребінківської міської ради ставки місцевих податків і зборів на 2024 рік залишились без змін. 

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту «Внесення змін до Детального плану території, обмеженої провулком Пирятинським та залізничними коліями в м. Гребінка Полтавської області».

До відома керівників установ, організацій, комунальних підприємств та всіх зацікавлених сторін громади

Полтавською обласною військовою адміністрацією розробляється Програма комплексного відновлення території Полтавської області. Пропозиції до Програми надсилати відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконавчого комітету міської ради на електрону адресу: grebinka16-rada@ukr.net.

Карта фонду захисних споруд цивільного захисту.

Контакти осіб, відповідальних за проведення моніторингу, інформування та надання інформації щодо реалізації державних та міжнародних програм підтримки бізнесу.

Рішення 32 сесії 8 скликання Гребінківської міської ради від 27.04.2023р. №2066 "Про надання дозволу на розробку детального плану території земельної ділянки"

11 квітня 2023 року

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію закладів загальної середньої освіти Гребінківської міської ради»

11 квітня 2023 року

Інформаційна довідка до проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію закладів загальної середньої освіти Гребінківської міської ради»

29 листопада 2022 року

Повідомлення щодо встановлення тарифів на послугу водопостачання кооперативу «Водник».

Контакти Головного управління національної сервісної служби України в Полтавській області.

Рекомендації населенню щодо дій в зонах з підвищеною небезпекою перебування, а також зонах з відносно безпечним перебуванням. 

Інформація про укриття населення Гребінківської міської територіальної громади та порядок оповіщення при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.

Про запобігання можливим терористичним актам, актам незаконного втручання в діяльність залізничного транспорту та недопущення накладання сторонніх предметів на залізничну колію.

4 листопада 2021 року

У відповідності до внесених змін  Постановою  КМУ №1022 від 08.09.2021 року  до Постанови КМУ  №830 від  21 серпня 2019 року  «Про правила надання послуг з постачання  теплової енергії»  у частині зміни договірних відносин  між надавачем послуг та споживачем ТОВ «КП ТЕПЛО» надає типовий індивідуальний договір про надання послуги з постачання теплової енергії та заяву приєднання до договору.

28 жовтня 2021 року

На виконання вимог Закону України «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення»...

11 серпня 2021 року

Держпраці звертається до роботодавців, суб`єктів господарювання та громадян Полтавщини.

30 вересня 2020 року

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта рішення Гребінківської міської ради Полтавської області «Про затвердження Положення про оренду майна Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади та забезпечення відносин у сфері оренди комунального майна».

Інформація про Лубенський районний сектор №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області.

На військову службу за контрактом у Збройні Сили України запрошуються громадяни України, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту, віком від 20 до 45 років і відповідають установленим вимогам проходження військової служби.


© 2024 Гребінківська міська рада Powered By AMCMS v5.0 (0.400309 sec.)